12 February 2011

12 februari 2011: Darwin 202 jaar

Tulpenkistje Darwin
houten kistje met schuifdeksel en 50 Darwin Tulpen
Darwin tulp
Vandaag 12 feb 2011 is het precies 202 jaar geleden dat Charles Darwin is geboren. Een bosje bloemen is dus op zijn plaats. Bijvoorbeeld Darwintulpen. Een bollenkweker had Darwin tulpen in 2009 ter gelegenheid van de 200ste verjaardag in een luxe verpakking op de markt gebracht (zie foto). Die naam heeft hij niet zelf bedacht. Wat googelen leerde mij dat er een zekere E H Krelage te Haarlem is geweest die in 1899 officieel toestemming heeft gekregen van de zoon van Darwin om de tulpen naar Charles Darwin te vernoemen (bron). De tulpen zijn sindsdien in vele kleuren doorgekweekt, er zijn vele hybriden geproduceerd. Hoe is ooit nog vast te stellen wat een originele Darwin tulp is? Wordt er ergens een standaard Darwintulp bewaard, zoals de standaard meter in Parijs?

Met dank aan Susan die me tipte over de Darwintulpen!

4 comments:

Siegfried Bok said...

Bij toeval stuitte ik op Uw blog.
Als arts/wetenschapper verdiepte ik mij o.a in biologie en evolutieleer om een beeld te krijgen over de trigger tot cel-specialisatie om aan de hand daarvan inzicht te krijgen in het spiegelbeeld dat wij kanker noemen.
Ik zal hierover niet uitwijden, maar hier slechts melden dat men vroeger [zo'n 6000 tot 8000 jaar geleden] al onvoorstelbaar veel geweten moet hebben over niet alleen deze ziekte, maar ook over de evolutie zelf die zich sprongsgewijs ontwikkelde.
Ik schreef hier recent een klein boekje over "Eens heette het... De boom der wijsheid" en uitgegeven werd door Gigaboek.
Dit omdat U een link hebt met "Boom des levens".
Na een studie van ongeveer 40 jaar heb ik aan de hand van een oude doctrine "Alle cycli in het Al zijn elkaars gelijke, omdat zij allen uit elkaar geboren zijn" de kosmische klok van oneindig bewegen zeker voor 80% teruggevonden.
Kortgeleden begon ik ook op deze google-site met een blog http://wetenschapeindtijd.blogspot.com/
en misschien vindt U hier iets van Uw gading.
Op www.wetenschap-eindtijd.com vindt U meer informatie over deze lange studie.
Siegfried Bok

gert korthof said...

Hallo Siegfried,
ik zie dat je arts/wetenschapper bent en geinteresseerd bent in kanker, het toeval wil dat ik net een tv uitzending heb gezien over het boek 'De keizer aller ziektes' van de Amerikaanse uit India afkomstige oncoloog Siddhartha Mukherjee. Daarin geeft hij een culturele-medische geschiedenis van kanker. Lijkt me iets voor jou.
De oudst bekende beschrijving is gevonden op een Egyptische papyrusrol uit de zestiende eeuw v.Chr. die de volledige gezondheidsleer van Imhotep beschrijft, een befaamde Egyptische arts, die rond 2625 v.Chr. heeft geleefd.

Siegfried Bok said...

beste Gert,
Dank voor je aanvulling en met name de titel van het boek "De keizer aller ziektes". Die beschrijving kende ik niet en kom daar zo op terug.
Kanker is echter al veel ouder en werd in de acupuncturleer - daterend uit 6000 tot 8000 jaar geleden - al uitvoerig beschreven als zijnde de "omkeringscyclus" of "de verachtingscyclus".
Het is ook werkelijk de omkering of REcycling en/of de cyclus terugdraaien.
Onze recycling is ook een kankersymptoom en we hebben het ook niet voor niets over technologische REvolutie.
De volksmond zei in de jaren 60 ook niet voor niets "vroeger was de wereld verziekt, maar nu is hij verkankerd".
Onze groeiende rijkdom is als twee druppels water identiek aan kanker, alleen in een grotere cyclus:een cultuurcyclus in dit geval.
Deze cultuur-cycli zijn precies gekoppeld aan sterretijden en/of aeonen.
Toen ik dit in 1981 op een wereldcongres verhaalde met lezing "Cancer, it's like economy" werd ik opeens Staatsvijand.
Jaja... het kan raar lopen in de wereld.
Men heeft zelfs geprobeerd mij achter de tralies te krijgen, maar dát is hen niet gelukt.
Maar ik kreeg wel een publicatieverbod voor de journalistieke wereld en zo je misschien weet is zo'n verbod wereldwijd en geldt voor zover ik weet nog steeds.
Ik ben het land uit gegaan en ben als een "moderne monnik" neergestreken in de binnenlanden van Portugal om te zoeken naar het "waarom", want ik was me van geen kwaad bewust.
Nu zo veel jaren later moet ik eigenlijk wel lachen, want nu kan ik zeggen "Als er geen kanker zou zijn, zou er ook geen aards leven hebben kunnen ontstaan".
Wij zijn niets meer dan gerecycled stof uit de kosmos en/of Bijbels nagelaten als "Uit stof zijt gij geboren en tot stof zult gij wederkeren".
Nu is de wereldse kanker terminaal en in een grotere cyclus is de mensheid tot een kankergezwel uitgegroeid. Dit werd Bijbels in vergelijkingen nagelaten als "een sprinkhanenplaag".
Hoewel atheistisch groot gegroeid, heb ik de Bijbel pas leren waarderen als een onvoorstelbaar exact waarheidsboek dat niet voor niets werd geschreven in "vergelijkingen, opdat wij het niet zouden verstaan".
We spreken echt niet voor niets over REsearch en niet over search, want alles was al minstens 8000 jaar tot in de finesses bekend.
Op mijn website staat een video-interview van een jaar of 3 geleden.
Genoeg erover.
Het is wat het is.

Siegfried Bok said...

Beste Gert,
ik kan je hierbij zeggen dat ik contact heb gezocht met deze oncoloog en tevens een mailtje heb gestuurd naar de VPRO.
Mocht ik van één van beide iets horen dan laat ik het zeker weten.
Siegfried