28 March 2011

Farewell to Windows


Gisteren is de installatie van Ubuntu-Linux op mijn nieuwe PC gelukt! En daarmee is een einde gekomen aan het tijdperk van het Ramen operating systeem. Farewell to Windows! Mijn 6 jaar oude Ramen-XP PC is niet gecrashed. Nee. Hij werd gewoon te traag. Het werd tijd voor Open Source operating systeem (gratis vind ik een lelijk woord). Heb ook nog naar Mac's gekeken. Ik vond ze te duur en ze hadden van die spiegelende schermen. Ze hebben iets elitairs. En het is bovendien een multinational net als het Ramen systeem van Bill Gates. Ubuntu Linux wordt niet door een commericeel bedrijf geproduceerd maar door een community van vrijwilligers (vergelijk: wikipedia).

In de nieuwe omgeving kan ik onmiddellijk door met alle internet zaken zoals blog en webmail. Dit blog is de eerste op mijn Ubuntu PC. De data van mijn oude PC moet ik nog overzetten. Ik heb gezien dat de Belastingsdienst Ubuntu ondersteunt! Mooi! Dat zegt toch wel wat. Dat ga ik vandaag testen! Nog net op tijd om in te zenden vóór 1 april.
Een pps (powerpoint) presentatie die ik per email kreeg opende automatisch in OpenOffice Presentation met 1 muisklik. Ziet er goed uit. OpenOffice is ook open source.

NB: zeer toepasselijk heet het meegeleverde email programma: EVOLUTION !

2 comments:

  1. Welkom bij de club :) Alleen mijn werk-computers zijn nog windows (maar ook daar heb ik Ubuntu in een virtual machine draaien).

    ReplyDelete
  2. Deen, hartelijk dank voor het welkom! Sorry, dat het zo lang geduurd heeft! Ik schaam me diep! Ik was een beetje lui, conservatief, koudwatervrees... Mijn nieuwe pc is een dedicated Ubuntu machine! De oude zal ik steeds minder nodig hebben.

    ReplyDelete

Commentaar bij posts ouder dan een maand wordt gemodereerd.