tag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post5830150365193436258..comments2024-03-28T22:03:12.704+01:00Comments on Evolution blog: Plantenvlees en dierenvlees. Een interview met Jeroen Willemsengert korthofhttp://www.blogger.com/profile/02176669976311883850noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-54006802117461342922011-01-05T15:18:59.892+01:002011-01-05T15:18:59.892+01:00Julian, ja dat klopt.
Ik hoop daar nog eens op ter...Julian, ja dat klopt.<br />Ik hoop daar nog eens op terug te komen, want is een belangrijk onderwerp.gert korthofhttps://www.blogger.com/profile/02176669976311883850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-52552493637172120872011-01-05T15:12:22.093+01:002011-01-05T15:12:22.093+01:00Jeroen,
ik kreeg een nieuwsbericht van de Vega Sla...Jeroen,<br />ik kreeg een nieuwsbericht van de Vega Slager: <br /><br />De maatschappij vraagt erom, zowel vanwege de gezondheid (gezondheidsrichtlijn: "vlees met mate") als het milieu (soja heeft een 8x kleinere voetafdruk dan vlees).gert korthofhttps://www.blogger.com/profile/02176669976311883850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-545964350492310342011-01-05T11:38:22.918+01:002011-01-05T11:38:22.918+01:00wat ik mis in je verhaal is de verhouding 5 kilo v...wat ik mis in je verhaal is de verhouding 5 kilo veevoer(maïs ed.) om 1 kilo vlees te producerenJulianhttps://www.blogger.com/profile/01267054438042697916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-65754380939630268972010-12-09T13:29:41.902+01:002010-12-09T13:29:41.902+01:00Vandaag las ik dit in Nature :
Food: A taste of th...Vandaag las ik dit in Nature :<br />Food: A taste of things to come?<br /><br />Mark Post, who works at the Eindhoven University of Technology in the Netherlands, is at the leading edge of efforts to make in vitro meat by growing animal muscle cells in a dish. <br />His ultimate goal is to help rid the world of the wasteful production of farm animals for food by helping to develop life-like steaks.<br /><br />Zeer interessant artikel!<br />Gaat over de vele problemen van het kweken van vlees op basis van spiercellen. In het hele stuk wordt niet gesproken over plantenvlees.gert korthofhttps://www.blogger.com/profile/02176669976311883850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-21281710553367205942010-11-25T21:21:25.355+01:002010-11-25T21:21:25.355+01:00U noemt "The China study", U zegt ook &q...U noemt "The China study", U zegt ook "Ik vond ook kritiek op de studie(..)".<br /><br />Ik weet niet of u dit heeft gevonden:<br /><br />http://www.westonaprice.org/blogs/denise-mingers-refutation-of-campbells-china-study-generates-continued-debate.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-71260760357618312852010-11-21T10:15:55.055+01:002010-11-21T10:15:55.055+01:00Jeroen,
Milieucentraal heeft info over soja: Mili...Jeroen, <br />Milieucentraal heeft info over soja: <a href="http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Soja%20en%20palmolie#Milieugevolgen_van_sojateelt" rel="nofollow">Milieugevolgen van sojateelt</a> en:<br /><a href="http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Soja%20en%20palmolie#Sociaal-economische_aspecten_van_sojaproductie" rel="nofollow">Sociaal-economische aspecten van sojaproductie</a>.<br /><br />Ik conludeer dat soja zeer problematisch is, en dat fabrikanten die soja gebruiken daar eerlijk en transparant over moeten zijn op hun website.gert korthofhttps://www.blogger.com/profile/02176669976311883850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-65883276815202343012010-11-17T15:06:28.884+01:002010-11-17T15:06:28.884+01:00Hallo, Rene,
Valess is op basis van melk, zeewier ...Hallo, Rene,<br />Valess is op basis van melk, zeewier en kippen-eiwit. Dit vind ik niet echt vegetarisch...<br />Tival: eiwitbron vind ik niet op Tivall website. Weet jij het? staat het op de verpakking?<br />Quorn (dat eten wij regelmatig) is van mycoproteïne gemaakt. <br /><br />In principe kunnen bovenstaande producten natuurlijk ook profiteren van die innovatieve eiwitten van het SBIR programma, maar misschien kunnen ze hun productieproces niet zo makkelijk wijzigen...gert korthofhttps://www.blogger.com/profile/02176669976311883850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1573515308501896849.post-14887371509850779072010-11-17T13:26:08.752+01:002010-11-17T13:26:08.752+01:00Als ervaren Tival en Valess kauwer ben ik erg beni...Als ervaren Tival en Valess kauwer ben ik erg benieuwd!Renehttp://www.sterrenstof.infonoreply@blogger.com