18 December 2012

Christelijk Amerika is niet in staat einde te maken aan schietpartijen. En Darwin is een sadist omdat hij van schieten hield.

Volgens het PEW Forum  rapport US Religious Landscape Forum is 80% van de 311 miljoen Amerikanen (dat is 248 miljoen Amerikanen) christelijk of Joods (Joden: 1,7%). Tegelijkertijd hoorde ik zondag op het 8 uur NOS journal van onze correspondent in Amerika dat 50% van de Amerikanen vóór en 50% tegen strengere wetgeving op het gebied van privé wapenbezit is [1]. 

De wiskunde meisjes mogen mij verbeteren, maar statistisch gezien zou je dus mogen verwachten dat ongeveer de helft van de christenen tegen strengere wetgeving zijn. Dus vóór wapens zijn. Maar zelfs als de christenen géén afspiegeling van de Amerikaanse samenleving als geheel zijn, zouden er maximaal 155 miljoen christenen vóór strengere regulering zijn.  Blijft over: minimaal 93 miljoen christenen in Amerika zijn tégen strenge regulering, dus pro-wapens.

Hoe kan het dat een land waarin christenen de meerderheid vormen, niet in staat is wapens in haar eigen land aan banden te leggen? Het christelijk geloof berust toch op de Tien Geboden (Heb Uw naaste lief, Heb uw vijanden lief, maar wie je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe te keren, etc., etc., etc.).


Een wapen voor iedereen inclusief vrouwen!
(website wapenfabrikant Glock)
handig: past in dameshandtasje
"You have the right to defend yourself!"

Wat beweegt die Christenen vóór wapenbezit te kiezen? Behalve statistiek, kun je eenvoudig naar Christelijke websites gaan zoals Christianity Today. Tot je verbazing ontdek je dat zelfs dominees niet in staat zijn wapenbezit te veroordelen. Je ziet allerlei vernuftige kronkelredeneringen. Ze beseffen dat gun control in feite een pro-Life issue is (tegen abortus, tegen euthansasie), maar wapenbezit is een grondwettelijk recht, dat kun je toch niet verbieden? Er is zelfs een dominee die via de rechter heeft geprobeerd het recht op te eisen om tijdens de kerkdienst een wapen te dragen om zijn gelovigen te beschermen! (Pastor Loses Fight to Carry Guns at Church). Christelijk president Obama, die onderkent dat zijn land niet in staat is haar kinderen te beschermen tegen dodelijk wapengeweld, eindigt zijn toespraak met bijbelcitaten, maar kondigt géén verscherpte wetgeving aan (zie hier).
Jerry Bergman
 

Wat doen de creationisten (van ICR) in Amerika? Darwin is een sadist omdat hij van jagen hield:
"One side of Darwin rarely discussed in popular and scientific literature was his powerful sadistic bent. One of his passions that reflected this was his love for shooting, hunting, and guns."!  (Jerry Bergman: Darwin's Passion for Hunting and Killing, November 1, 1999, ICR Institute of Creation Research).

Als het allemaal waar is, dan gedraagt Darwin zich dus als een typische Amerikaan! Kies maar: óf Darwin heeft dezefde voorliefde voor wapens als het huidig Amerika en dan is Darwin net zo normaal als de gemiddelde Amerikaan, óf Darwin is een sadist, maar dan is Amerika een sadistisch volk. Kies maar!
Het lijkt voor Bergman een Freudiaanse verdringing: je hoeft niet meer over je eigen samenleving na te denken. De bron van het kwaad is Darwin en de evolutietheorie. Weg met Darwin en de evolutietheorie!
Bergman:
Charles Darwin:
squeamish and sadistic
"One wonders if this "passion" for killing and death might have played a part in developing his ruthless "survival of the fittest" tooth-and-claw theory of natural selection. "

Er wordt dus wel degelijk een verband gesuggereerd tussen de persoon Charles Darwin en zijn theorie. Echter, de huidige evolutietheorie steunt niet meer op Darwin, zeker niet op de persoon van Darwin, maar op het modern bewijsmateriaal.

Ik wens president Obama veel sterkte en wijsheid toe. Hij zal hard het nodig hebben. 

Dinsdag 18 dec 23:45 - 00:35 VPRO's Import: Naar aanleiding van de schietpartij in het Amerikaanse stadje Newton zendt de VPRO opnieuw de Amerikaanse film Gun Fight uit. Ik heb de film gezien op 11 april. Zeer indrukwekkend, angstaanjagend en informatief. Met o.a. deze uitspraken: "Weet U dat Jezus Christus voor het recht op wapenbezit was?"

Vorig blog over Christelijk Amerika:
17 mei 2010 Goddeloos Amerika of: is God een kapitalist?


 

Postscript 20 December:

Noot [1]: "Nearly half of American households have one or more firearms, according to Gallup." Daar kun je dezelfde statistische redenering op los laten!

Postscript 14 Juni 2013
 

Het is onvoorstelbaar dat in een beschaafd, democratisch, welvarend, groot Westers land als Amerika zelfs wetenschappelijk onderzoek naar het effect van wapens wettelijk verboden is! :
"In the 1990s, under pressure from the National Rifle Association (NRA), Congress effectively gutted CDC research on the public health impact of guns by cutting precisely the same amount of funding allocated to the program—$2.6 million—and passing legislation that prohibited the agency from conducting research that might "advocate or promote gun control."
...
Estimates of U.S. firearms-related casualties top 30,000 deaths per year and twice as many nonfatal injuries, the highest rate among industrialized nations. That should place it squarely in the domain of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), says Jeffrey Runge, a professor of medicine at the University of North Carolina, Chapel Hill, and one of the report's authors. "Firearms violence has all the features of a big public health problem," he says. 
from: Bold Plan, Uncertain Future for Gun Violence Research, Science 14 Jun 13

15 comments:

 1. Als je de berichtgeving rond christelijk Amerika op het moment een beetje volgt val je inderdaad van de ene verbazing in de andere.
  De enige conclusie die je volgens mij kunt trekken is dat moraal en 'gezond verstand' blijkbaar een oneindig rekbaar begrip is.

  ReplyDelete
 2. En natuurlijk was Darwin een kind van zijn tijd en de plaatselijk heersende denkbeelden.
  Over het verschuiven van denkbeelden ten aanzien van onze relatie tot dieren stond onlangs een interessant opiniestuk in de Volkskrant.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3364654/2012/12/17/Bultrug-Johannes-werd-het-symbool-van-onschuld-in-een-bedorven-mensenwereld.dhtml

  ReplyDelete
 3. Intussen hoop ik dat ik als vleeseter, na lezing van de gedachtenwisseling tussen René Fransen en jou Gert, nog welkom ben op je blog.

  ReplyDelete
 4. Rob: "You have the right to defend yourself!" dat is de misleidende reclame boodschap van wapenfabrikant Glock. Ja, denk je, klinkt redelijk. Maar, later denk: defend yourself: tegen wie? Amerikanen willen zichzelf verdedigen tegen Amerikanen? Maar dat is een burgeroorlog! En dan: verdedigen tegen andere Amerikanen die bij dezelfde wapenfabrikant een wapen hebben gekocht om zich te verdedigen tegen Amerikanen die ook een wapen hebben gekocht om zich te verdedigen tegen Amerikanen die ... ... ...
  Heb je gelezen hoe de wapenlobby reageert op de massaslachting in Newtown? Omdat scholen wapenvrije zones zijn (!) trekt het gewapende mensen aan, daarom moet je onderwijzers op scholen ook bewapenen! Wat een logica! Op die manier krijg je een wapenwedloop. Is dit een ebschaafd land of lijkt het een beetje op Afganistan?

  ReplyDelete
 5. Rob, leuk artikeltje in de VK.

  " hoop ik dat ik als vleeseter, ... nog welkom ben op je blog."
  vergeet niet dat Rene vegetarier is ondanks de bijbel! Dan moet er voor jou toch nog hoop zijn!?
  Ben je overigens op de hoogte van alle relevante feiten omtrent vleesproductie? Ecologische voetafdruk van verschillende soorten dieren? Het *** keurmerk van de dierenbescherming? bioologische vlees? vegetarisch vlees!? filosofie, ethiek? etc? Maakt het voor jou uit hoe een dier geleefd heeft en hoe het aan zijn einde komt? Of was de opmerking een soort grapje?

  ReplyDelete
 6. "Hoe kan het dat een land waarin Christenen de meerderheid vormen, niet in staat is wapens in haar eigen land aan banden te leggen?"
  Is dit niet ook een kwestie van geloof? Mensen geloven dat wapens een oplossing zijn voor het probleem van onveiligheid en, helaas, net zoals veel andere gelovigen zijn zij niet vatbaar voor redelijke argumenten.
  Het interessante probleem doet zich nu voor hoe je dit gaat oplossen. De basis van dit probleem zit hem niet in de wapens maar in het geloof daarin. Dat is dus wat je moet aanpakken.
  Overigens, christenen kunnen zich ook onveilig voelen.

  ReplyDelete
 7. Misschien is de basis voor dit probleem, of geloof, gewoon angst.
  Dit zegt trouwens ook wel iets over die Amerikanen.

  ReplyDelete
 8. Anton, are you in for some shocking quotes?
  The National Rifle Association Christian Bible Choir: "We've had many guest come to enjoy the country, shoot game, and praise the Lord and his natural wonders. ... "This is definitely a resort aimed at providing the greatest of convenience for the Christian hunter. You can get up early, pick a spot at the range, warm up, do your prayers and get to hunting right away."

  Question: "What does the Bible say about Christians hunting animals for sport?":
  "In Genesis we read that animals were created for the benefit of man. ... That is why using animals in research is acceptable, because they are meant to be used instead of humans. Animals do not have the same form of eternal soul and likely do not experience an afterlife. This does not mean that we can be cruel and intend evil towards them."

  ReplyDelete
 9. Met wat voor argumenten wil je deze mensen overtuigen, Gert?

  Als ik de tekst "In Genesis we read that" goed lees, dan denk ik dat het hun interpretatie is van die tekst. Teksten kunnen vaak voor meerdere interpretaties open staan en wie bepaald wat de juiste interpretatie is?

  ReplyDelete
 10. Anton: Met wat voor argumenten wil je deze mensen overtuigen, Gert? Goede vraag! Heb jij een idee? De gedachten en gevoelens van deze christenen zijn zo gruwelijk, onbarmhartig, liefdeloos, respectloos ten aanzien van dieren, dat ik niet zou weten waar ik zou moeten beginnen... Het grootste obstakel is dat ze menen dat die liefdeloosheid op de bijbel is gebaseerd...

  ReplyDelete
 11. Het meest overtuigende argument is die van de belachelijkheid. Iets wat mij al sinds mijn kinderjaren dwars heeft gezeten na het lezen van de tekst dat de mens geschapen is naar het beeld van god, was de vraag of god een man of een vrouw is. In de mythologie bestaan zowel mannelijke als vrouwelijke goden, en de vraag of de christelijke god een man of een vrouw is wordt voor je beantwoordt als je in de Sixtijnse kapel het werk van Michelangelo bewonderd.

  http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html

  Yes, god is een man! Haleluja, kompleet met baard en vermoedelijk andere artikelen die bij zijn mannelijkheid horen, maar die dus met gepaste eerbied bedekt zijn. Dit in tegenstelling tot Adam die wel bloot is.
  Als we de schepping dus hierarchisch indelen volgens de gelovigen, heb je aan de top god, daar onder komt de man, daar onder de vrouw en daar onder de dieren en de rest.

  Dat gaat er bij mij niet in, er is geen hierarchie in de schepping. Dat hebben ze verzonnen. God heeft de mens niet geschapen, de mens (en in dit geval de man)heeft god geschapen, en daarbij de details aangepast aan wat hem het beste uitkwam.
  Volgens mij zijn vrouwen wel gevoelig voor deze argumenten.

  ReplyDelete
 12. Deze vond ik nog, let op de commentaren.
  http://www.waaromgeloven.nl/vragen/is-god-een-man-of-een-vrouw

  ReplyDelete
 13. Gert, misschien spreekt deze ontwikkeling jou wel aan:

  http://www.nytimes.com/2012/12/25/science/scientists-to-seek-clues-to-violence-in-genome-of-gunman-in-newtown-conn.html

  ReplyDelete
 14. Postscript 14 juni 2013 Christelijk Amerika is niet in staat einde te maken aan schietpartijen. En Darwin is een sadist omdat hij van schieten hield.

  Het is onvoorstelbaar dat in een beschaafd, democratisch, welvarend, groot Westers land als Amerika zelfs wetenschappelijk onderzoek naar het effect van wapens wettelijk verboden is! (zie Postscript)


  ReplyDelete

Comments to posts >30 days old are being moderated.
Safari causes problems, please use Firefox or Chrome for adding comments.