05 March 2023

NIA (ObsIdentify) in nieuw jasje gestoken (1maart 2023)

Zuringrandwants imago 100% (1 maart 2023)

Zuring-rand-wants imago 100% met 3 alternatieven 0%.
Grappig detail: waarom juist deze 3 met 0%?
Iedere andere soort zou 0% moeten hebben,
maar toch zijn deze 3 niet willekeurig!

Dit is de nieuwe manier van presenteren van resultaten van beeldherkenning door NIA (ObsIdentify) in waarneming.nl. (in de browser versie op de PC). De voorspellingen staan nu rechts naast de foto. De hoogst scorende voorspelling staat bovenaan met een afgerond percentage in een cirkel. De kleur van de cirkel groen, geel, rood vervangt de achtergrondkleuren groen, blauw, rood van de foto zoals tot nu toe gebruikelijk was. Het belangrijkste verschil is dat de 2e - 4e keuze nu ook getoond worden met percentages. Die percentages kreeg je tot nu toe niet te zien. Ik had dit al een ruim jaar geleden gesuggereerd aan de makers. Nu is het geïntroduceerd. Ik weet niet of er verband is. Zo zag het scherm er met dezelfde foto er op 4 maart 2022 uit:

larve/nimf Zuringrandwants 100%

Groene achtergrond bij percentages groter dan 90%. Het was onmiddellijk duidelijk dat je goed zat. De blauwe achtergrond: 40 tot 90%. Rode achtergrond: 0% tot 40%. Die kleuren zijn nu helaas verdwenen. In plaats daarvan een groen cirkeltje om het percentage in de lijst van voorspellingen (rechts op de bovenste foto). Tussen 30% en 90% krijg je nu een geel cirkeltje en tussen 0% en 30% een rood cirkeltje. Vroeger waren de grenzen: 0% – 40% – 90% – 100% en werd de blauwe kleur gebruikt voor wat nu geel is. Dat de achtergrondkleur is verdwenen vind ik jammer. Dat percentages van de alternatieven gegeven worden is een pluspunt.

Hier nog een paar screenshots:Let op: 34 % valt nu in de middengroep 30% - 90% (geel).
34% viel tot voor kort in de categorie 0% tot 40% (rood).
De groeps-indeling is veranderd.Zuringrandwants imago 100% (getest 5 mrt 2023)

Nu is de Zuringrandwants een imago geworden!

Nu is de Zuring-rand-wants een 'imago' (volwassen) geworden terwijl het vorig jaar een larve/nimf was! Dit is voor mij onverklaarbaar. Iets vergeten wat je eerder geleerd hebt?Alle NIA (ObsIdentify blogs):


No comments:

Post a Comment

Comments to posts >30 days old are being moderated.
Safari causes problems, please use Firefox or Chrome for adding comments.