Over dit blog


Een obsessie met de waarheid 

is mijn levensmotto. (naar aanleiding van een uitspraak van Paas en Peels in hun boek God bewijzen)

"Een obsessie met waarheid is nogal eens ongepast, dom of zelfs wreed."
(hoofdstuk 'Geloven zonder argumenten is prima' in: 'God Bewijzen').

(ik wil daarover nog een blog schrijven)
(Gorilla met jong. Eigen opname, Burgers Zoo)


(Mark Rutte, 10 maart 2011)Hoe commentaren invullen?

Als je geen google account hebt, kun je je naam zo invullen:
Klik op 'Select Profile' en kies: Name/URL
vul in:
Name: ...
URL: (niet verplicht )
type je commentaar in.
Indien van toepassing:
Ik ben geen robot (doe de test)
Je kan het tekstvenster groter maken met de muis in de rechter benedenhoek!Ervaringen met Blogger (blogspot.com)

 

4 feb 2023

 
Vandaag kreeg ik een comment van 10 jaar geleden ter moderatie aangeboden:
Weer goedgekeurd.
Het blijft raadselachtig. Heeft het er gestaan, en wordt het opnieuw ter moderatie aangeboden?
 

2 feb 2023

Vandaag kreeg ik een comment ter moderatie aangeboden:

 
een beetje laat.  9 jaar te laat. Heb het alsnog goedgekeurd. Het is nu zichtbaar. Arno heeft indertijd geen navraag gedaan. Een paar dagen eerder had ik ook al een paar comments uit 2014 die alsnog ter moderatie aangeboden werden. Ik weet niet wat hier aan de hand is.

30 januari 2023

Ik vond 8 comments uit 2014 (!) in de spambox die geen spam waren! Heb ze goedgekeurd.

Januari 2023

Ik heb soms problemen met een comment aan te maken op mijn eigen blog. Het hele comment veld reageert niet, en je krijgt niets ingevuld. De oplossing is de tab of de hele browser te sluiten. Of als dat niet helpt, de PC te herstarten.


April 2019

Comments:
Ik heb moderatie en woordverificatie voor comments op dit blog uitgezet. Desondanks moet U plaatjes beoordelen bij het inzenden van comments. Ik kan dat niet uitzetten. Google dwingt dat af. Zie het als 'betaling'  voor een gratis blog. Wordt U daar gek van, stuur het comment dan per email en dan plaats ik het.


maart 2017
Ik heb op verzoek een add-on toegevoegd zodat lezers zich kunnen abonneren op een email alert voor een nieuw blog.
Het werkt, alleen de add-on kopieert het hele blog in de email!
Ik had verwacht dat het de lezer alleen zou attenderen op een nieuw blog.
Het nadeel is dat als mensen alleen het mailbericht zouden lezen,
ze niet de evt. updates zien of meedoen aan discussie. 


5 apr 2016:
Alle bezoekers kunnen mijn blog ook bereiken via de versleutelde verbinding https://korthof.blogspot.com. 


Juli / aug / okt 2015
Tweederde van de 'bezoekers' (70%) komt niet uit Nederland, maar landen als Rusland, Duitsland, Frankrijk, VS, Panama, België, Oekraïne, Ierland, Roemenië. vreemd voor een Nederlandstalig blog. Hoe kan dat? Ik zie ze niet in de spam folder. Tijdens mijn blogvakantie heb ik meer hits uit Duitsland dan uit Nederland! Volgens de statistiek had ik vanaf 12 oktober méér bezoekers uit Rusland dan uit Nederland (maar je ziet dat niet in de spamfolder). Zoiets is een stroom van hits die een paar weken duurt en dan weer terugzakt naar de achtergrond.

Febr / Maart 2014
Soms stijgt de populariteit van een post in 'Populaire berichten' op onverklaarbare wijze. Ook de blogger statistieken van bepaalde pagina's tellen deze onzichtbare hits mee. Dit komt vermoedelijk door onzichtbare spam(-pogingen). Voorbeeld: 'Lute Bos: Evolutie Of Hoe Alles Almaar Verandert', die heb ik op 'concept' gezet op 22 Mar 14 in de hoop dat spam ophoudt. Bij een andere post bleek dat zodra je pagina weer online zet de spamhits weer terugkomen. Lijkt hopeloos.

Je eigen pageviews niet bijhouden: kennelijk moet dit iedere keer opnieuw ingesteld worden als je de browser opstart! Toch werkt dit niet goed. En in hoeverre worden pageviews van spam meegeteld???


Februari 2013
Als ik woordverificatie voor commentaren uitzet, verschijnen er spam comments binnen een uur. En dat kan oplopen tot 50 - 100 per dag. Gedeeltelijk worden ze automatisch als spam herkend, gedeeltelijk verschijnen ze als commentaren. Het is misschien een goed idee om woordverificatie in het weekend en 's nachts aan te zetten want dat blokkeert spams en voor de rest uit te zetten ten behoeve van normale commentators.

December 2012
De statistieken die blogger geeft zijn niet geheel vrij van ruis. Ik vind het zeer vreemd dat Rusland en Costa Rica in de top-10 van bezoekers op een Nederlands blog staan! Dit suggereert spam! Spam zou uitgefilterd moeten worden uit de statistieken!

Juli 2012
Als je een comment delete krijg je de optie definitief of tijdelijk verwijderen. Dat suggereert dat je het comment later terug kan zetten. Maar dat is niet zo. De enige opties zijn: verwijderen, spam.

Juni 2012
Opeens wordt blogspot.com automatisch redirected naar: blogspot.nl

Mei 2012
Een bijzonder onhandige eigenschap is dat bij ieder comment een 'Beantwoorden' knop zit, die het nieuwe comment direct daaronder invoegt in plaats van helemaal onderaan de comments. Het meest recente comment staat dus niet altijd onderaan, maar kan willekeurig ergens middenin de serie comments staan. Bovendien zijn de comments niet genummerd, wat het hele comment systeem bijzonder onhandig in gebruik maakt.

25 jan 2011 
Het blijkt toch mogelijk om heen en weer te schakelen tussen html en wysiwyg! Het blijkt dat het tabblad 'Nieuw bericht' fout gelabeld is! Als je er op klikt werkt het als Compose! (wysiwyg editor) Waarschijnlijk treedt dit alleen op in de Nederlandse taal versie? Dus: heb ik nog controle over de taal in mijn Dashboard, etc?

24 Jan 2011:
Het grootste nadeel van Blogger is dat het niet mogelijk is om terug te schakelen van html editor naar visuele wysiwyg editor! Dat betekent dat je vast zit aan editen in de html-editor, wat je helemaal niet wilt! Het lijkt erop dat een Compose tabblad ontbreekt. (in plaats daarvan staat er een tabblad Nieuw Bericht) Er is geen Compose Mode. Hoe kan dat?

25 jan 2011

Labels
Ik heb uiteindelijk toch maar het label 'evolutie' ingevoerd, omdat er toch veel posts zijn die niet over evolutie gaan. Het is niet meer vol te houden dat alles over evolutie gaat.Voetnoten
  1. Dit is een voorbeeld van de enige html schrijfwijze die werkt:
  2. http://korthof.blogspot.com/2011/03/drie-hoofdkenmerken-van-planten-en.html#Lane
    waarbij het eerste gedeelte de volledige url van de post is en #Lane verwijst naar het label van de voetnoten sectie. Alle andere gaan fout!
  3. Zoals alle wonderen in de bijbel: na drie dagen opstaan uit de doden, Jona komt na 3 dagen in de walvis er weer levend uit, etc etc etc.
  4. William Kingdon Clifford (1879) The Ethics of Belief:
    "Het is fout, altijd, overal en voor iedereen, om wat dan ook te geloven op grond van onvoldoende bewijs."

No comments:

Post a Comment

Comments to posts >30 days old are being moderated.
Safari causes problems, please use Firefox or Chrome for adding comments.