30 September 2015

God bestaat: Hij zit in het Europees parlement en steunt Volkswagen

Wim van de Camp (CDA): autolobby is niet erg.
God bestaat: Hij zit in het Europees parlement! Dat wil zeggen: God spreekt bij monde van Wim van de Camp (Christen-Democratisch Appèl). Hij vindt de auto-lobby (Volkswagen!) erg nuttig. Staat dat in de Bijbel? Wat is er Christelijk of democratisch aan de auto-industrie?

Zoals ik berichtte in mijn vorige blog [1] werd vorige week bekend dat Volkswagen de gezondheid van miljoenen heeft geschaad door het frauderen met testen van de uitstoot van schadelijke gassen van hun dieselmotoren. Maar Wim van de Camp (CDA) vindt samenwerking met de auto-lobby helemaal niet erg! In het NOS Journaal van maandag 29 september zegt Wim van de Camp (CDA): 
"Lobbyisten? Nee, dat vind ik niet erg. Parlementariers kunnen hun werk niet doen zonder lobbyisten. Bij lobbyisten moet je altijd check and dubbel check plegen."
Check en dubbel check?? Die check en dubbelcheck heeft opgeleverd dat Volkswagen jarenlang heeft kunnen frauderen met de bestaande (sterk verouderde!) autotesten, en de invoering van meer realistische auto-testen (testen op de weg!) heeft kunnen tegenhouden.

Dus: God houdt van (diesel)auto's. En: gezondheid en milieu? Gaat goed hoor!  Geen probleem! We hebben eerder gezien dat God gek is op geld [2], nu dus ook op auto's.


Bas Eickhout (GroenLinks): nieuwe auto-test invoeren
Zelfde NOS Journaal: Bas Eickhout (Groenlinks):
"Heel simpel: die nieuwe test waar men nu al 8 jaar over praat die moet heel snel worden geintroduceerd. De auto industrie moet nu even van tafel afgeduwd worden. Jongens, die test die gaat nu komen en we moeten nu zorgen dat die tests beter worden."
We snappen nu waarom de plannen om het werkelijk verbruik op straat te testen, al sinds 2007 steeds maar worden tegengehouden door autolobbyisten die de Brusselse politci weten te overtuigen. Het zijn parlementariers als Wim van de Camp (CDA) die daar voor zorgen. Dat is kennelijk Christelijk. En democratisch.

De democratie kan niet functioneren zonder lobbyisten? Het tegenovergestelde is waar. Dit is de reden: waar zijn de milieu-lobbyisten? Ja, er is een politieke partij die opkomt voor het milieu, maar een lobby? Waarom zijn er niet evenveel milieu- en gezondheidslobbyisten als auto-lobbyisten?  Wie zouden dat moeten zijn? Oncologen? Longartsen? Waarom is er geen kapitaalkrachtige milieu-lobby? Hoe kan dat? Kennelijk moet je miljoenen smerige dieselauto's verkopen om rijk te worden en om er veel lobbyisten op na te kunnen houden. Maar gezondheids-lobbyisten worden niet rijk. Gezonde lucht kun je niet verkopen. En veel geld verdienen aan mensen met kanker vinden we onethisch.

Noten
  1. Volkswagen's misdaad tegen de volksgezondheid en het milieu 25 sept 2015
  2. GOD ZIJ MET ONS ook op de nieuwste Euro munt (4) 29 december 2014

1 comment:

  1. Bij lobbyisten moet je altijd check and dubbel check plegen."

    Check and dubbel check?, op zijn bankrekening zeker, hebzucht kent inderdaad geen grenzen, lang leve de graaicultuur, dik betaalde Europarlementariërs met bijbaantjes zo snel mogelijk ter verantwoording roepen. Christelijk of niet Christelijk.

    ReplyDelete

Commentaar wordt gemodereerd bij posts ouder dan 30 dagen.