23 March 2021

Seks in het openbaar: Turkse tortels hebben er geen moeite mee!

Mensen mogen geen seks hebben in het openbaar. Dat is verboden door de wet. Dat is onzedelijk. Slechts op een beperkt aantal speciaal daarvoor bestemde terreinen mag je bloot rondlopen. Dieren hebben daar allemaal maling aan. Zoals Turkse Tortels:


voorspel

balanceer act

 
dat is het moment (ongeveer)

naspel

In waarneming.nl zijn in februari 21 en in maart 27 waarnemingen van baltsende/parende Turkse tortels geregistreerd. De Turkse tortel broedt al vanaf half februari. Helaas wordt in waarneming.nl geen onderscheid gemaakt tussen baltsen en paren*). Dus hoeveel paringen er in feb/mrt  precies zijn geweest is helaas niet vast te stellen. Tenminste 48? Maar natuurlijk zijn lang niet alle gevallen door waarnemers gezien en geregistreerd.

Om heel eerlijk te zijn: het moment suprême, de copulatie zelf, moet plaatsgevonden hebben tussen twee opnames in. De opnames verschillen 1-2 sec, dus daartussen kan het plaatsgevonden hebben zonder dat ik het gezien heb. Als het al plaatsgevonden heeft. In dat geval zou het een oefening, mislukte poging of een soort vrijpartij kunnen zijn. In dienst van de paarvorming en paarband misschien.

*) Er bestaat ook een categorie: 'baltsend/zingend'. Dit is echter ook weer een combinatie!

Datum: 16 maart 2021

Camera: SonyA6400 /70-350mm

No comments:

Post a Comment

Comments to posts >30 days old are being moderated.
Safari causes problems, please use Firefox or Chrome for adding comments.