28 April 2021

De truc van het ASTRAZENECA vaccin: adenovirus vector met Spike DNA

De oplossing van het raadsel waarom ASTRAZENECA met DNA werkt en niet met RNA zoals Pfizer, is dat ze een vector (een transportmiddel) gebruiken. Deze vector bevat het DNA. Die vector is een adenovirus waarvan de inhoud vervangen is door het vaccin-DNA. Adenovirussen [1] komen in het wild voor en hun erfelijke materiaal is DNA. Dat vaccin-DNA is het recept voor het Spike eiwit van SARS-CoV-2. Ze gebruiken een adenovirus omdat die gespecialiseerd zijn om de menselijke cel en vervolgens de celkern binnen te dringen. Dat is de truc van ASTRAZENECA waar ik in mijn vorige blog over speculeerde. De fabrikant ontwierp niet zelf een methode om de cel Spike eiwit te laten maken. Nee, ze kopiëren het van een adenovirus dat gedurende miljoenen jaren deze truc verfijnd heeft en tot in de puntjes beheerst. Dan ga je niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. OK. Duidelijk. In die zin is de gebruikte vaccinatiemethode natuurlijk. Maar, het is onnatuurlijk in de zin dat de cel zelf nooit DNA vanuit het cytoplasma naar de kern transporteert. De reden is dat ons complete genetisch materiaal in de celkern zit. En dat wordt nauwkeurig van generatie op generatie doorgegeven. Er wordt niets toegevoegd. Dus je zou kunnen zeggen: het adenovirus hackt de cel en wetenschappers van ASTRAZENECA hebben op hun beurt weer het adenovirus gehackt.

aangepast en van Nederlandse namen voorzien [2]

De figuur hierboven is afkomstig van cronodon.com en werd aanbevolen door Dr. Mobeen Syed in een video, die me werd getipt door een lezer.

In het schema in mijn vorige blog liet ik alleen het DNA zien van een DNA-vaccin. Nu zien we dat het DNA niet naakt de cel in gaat maar in een vector.

De adenovirusvector met het vaccin-DNA penetreert eerst de celmembraan en vervolgens de kernmembraan. Het bijzondere is dat de cel het meeste werk doet. De vector wordt passief getransporteerd; het DNA van het vaccin wordt door machinerie van de cel (onze cellen!) overgeschreven naar RNA, het RNA wordt door onze celmachinerie naar het cytoplasma getransporteerd, en daar vertaald door onze celmachinerie naar Spike eiwitten; en delen daarvan worden gepresenteerd door onze celmachinerie in het celmembraan, etc. etc. Wij zijn dus medeplichtig!

Dat een virus zoals het adenovirus of een DNA vaccin zoals ASTRAZENECA onze celkern (is door Prof. Marjolein van Egmond een kluis genoemd!) penetreert vind ik een ongemakkelijk idee. Een wild adenovirus heeft kwade bedoelingen, maar ASTRAZENECA niet. Die hebben de kwaadaardige lading vervangen door de genetische code van het Spike eiwit. Of dat vaccin-DNA alsnog kwaad kan voor ons eigen DNA is een tamelijk ingewikkelde kwestie die ik nog verder moet uitzoeken. Maar dit blog geeft voor vandaag wel weer voldoende stof tot nadenken.


Vond U dit blog nuttig, geef het door!

Heeft U vragen of opmerkingen, zet dit in het commentaarveld hier beneden!


 

Bronnen

  1. Adenovirussen (Engelse wiki). Adenovirussen (rivm website).
  2. Adenovirus cronodon.com 
  3. Hier is een animatie filmpje van de fabrikant ASTRAZENECA die de werking van het vaccin uitlegt. Wat mij opvalt is dat niet alles van het adenovirusvector DNA wordt verwijderd. Bijvoorbeeld de DNA code voor de mantel van het adenovirus wordt intact gelaten. Zo te zien. Er gaat dus zeker niet alleen Spike DNA mee naar binnen. [3 juni 2021]

No comments:

Post a Comment

Comments to posts >30 days old are being moderated.
Safari causes problems, please use Firefox or Chrome for adding comments.